Göteborgs olika delar

Göteborg har många sidor och stilar men i allmänhet är Göteborg en stad för alla, vare sig du är lantmanna eller stadsbo så finns det alltid ett ställe att besöka för olika behov.

Eriksberg & Lindholmen:  Mest boende, arbete och industri med mysiga caféer och restauranger. Här kan du för övrigt hitta Lindholmen Science Park som är en sevärdhet. Ta båten över på 5 minuter och du befinner dig i en helt annan miljö.

Innerstaden: Säger sig självt men här hittar du största delen av shoppingen. 2 huvud gallerior, 5an huset och NK. Här finns lite av varje.

Magasinsgatan: Mysig shoppinggata med enskilda butiker längs vägarna. Blandade prisnivåer och hög mysfaktor.

Avenyn: Den svenska motsvarigheten av Up Town, gå längst avenyn och matas av inspiration och glid in i exklusivitetens värld.

Vasastan: Mer park mindre shopping. Här hittar du merparten av barer, restauranger och salonger värda att testa.

Haga: Hälsokulturens shoppinggata, ska du handla kryddor, oljor, frukt eller äta vego så är Haga rätt ställe för dig.

Järntorget & Långgatorna: Dagligvaruhandel och restauranger hittar du i detta område. Vill du handla blommor så finns det många fina blomsterbutiker här.

Majorna: Majorna har gått från att vara en klassisk arbetarstadsdel till att bli en restaurang tät mötesplats i Göteborg. Många säger musikkulturens del av Göteborg.

Linné: Linné är rätt ställe för en eftermiddagstur med väninnorna, fik och restauranger finns det gott om här. Ta en joggingtur i Slottsskogen eller kolla på djuren under sommarlovet. En avslappnande del av Göteborg fri från trafikens oljud.

 

Vill du läsa mer om Göteborgs stadsdelar kan du gå in här!

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *