Konsten att hålla en heldags konferens

På vissa bokningskanaler kan man boka för- och eftermiddags mötesrum, heldagar och även helg konferenser.  Timetomeet inriktar sig till exempel på hel- och halvdags konferenser vilket kan tyckas räcka för att få ut ett effektivt resultat av mötet och samtidigt hålla inspirationen igång.

Hur håller du dina kollegor fokuserade och intresserade en hel dag då?

En bra miljö är A&O för att hålla fokus i styr, ljusa lokaler med öppningsbara fönster är att föredra, tänk på att hjärnan behöver syre för att orka fokusera så ge ert team många kortare raster eller öppna fönstren när tecken på trötthet syns.  Vatten och mat är en annan bra idé att inkludera, ställ tillbringare med vatten på varje bord, se även till att talaren eller hen som håller i konferensen har tillgång till vatten.

Håll en bra ton och intressera med inlevelse och kroppsspråk när du talar. Finns det något värre än en monoton talare. Prata med inlevelse och bjud in till diskussioner under tiden du talar. Om du tror att du talar inför en publik som bara är där för att lyssna på dig lär publiken luta sig tillbaka och strax tappa fokuset. Bjud in i diskussioner och avsluta meningar med bekräftelser som exempel ” Eller hur.” ”Tycker ni med det?” eller ” Så skulle ni väl också tolka det.”. Fånga upp fokuset genom att variera kroppsspråket och tonläget, lägg till dramatiska pauser och rör på dig när du talar.

Hyr in er i en möteslokal med många toaletter i byggnaden. Vanligaste irritationsmomentet vid en tillställning är toaköerna, är ni ett företag med 10 anställda som har konferens tillsammans med några andra företag i samma byggnad kan det vara jobbigt att dela på en toalett, för att minska förseningar och irritation så kan det vara bra att kolla upp sånt innan. Samma gäller kapprum.

Kreativiteten har en tendens att komma när man minst anar den. Se till att varje bord har papper och penna nära till hands, på så sätt kan era anställda anteckna viktiga idéer som dyker upp under föreläsningen utan att avbryta eller börja rota runt i väskan.

Avslutningsvis skulle jag vilja tipsa om att inkludera någon form av aktivitet i konferensen för att tillföra glädje och energi.  Skratt utsöndrar Endorfin som leder till lycka vilket behövs för att hjärnan skall orka med.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *